Wat wij doen

Sinds 2003 is De Oude Synagoge een inloophuis waar mensen elkaar op een eenvoudige manier kunnen ontmoeten. Je kunt gewoon binnenlopen, een kop koffie of thee drinken en een praatje maken met andere bezoekers of met de vrijwilligers. Je kunt er je verhaal kwijt. Dat kan de sleur van de dag doorbreken. De vrijwilligers van De Oude Synagoge kunnen je ook een beetje op weg helpen om een stap verder te komen met de dingen die spelen in je leven, kleine dingen of grote dingen. Dat begint al met gewoon te luisteren naar wat je bezighoudt.

In De Oude Synagoge is aandacht voor mensen. Iedereen is welkom. Je mag er zijn; dat is wat telt. En als het even kan, helpen we mensen manieren te vinden om problemen in het leven aan te pakken. Soms kunnen we doorverwijzen naar hulp- en zorginstellingen. Maar een luisterend oor, aanspraak en een beetje meer geluk en blijdschap kan grote veranderingen teweegbrengen. Ons doel is de bezoekers helpen om de kwaliteit van hun leven te verbeteren. De slogan van De Oude Synagoge is niet voor niets: ‘Met hart voor mensen’.

Je vindt ons in de binnenstad van Harderwijk: Jodenkerksteeg 1.

Samen eten

In De Oude Synagoge is het bijna iedere dag mogelijk om samen te eten. Per jaar serveren we ongeveer 3.800 maaltijden. Elke dinsdag tot en met vrijdag kun je om 12.00 uur bij ons lunchen. Elke vrijdagavond om 18.00 uur serveren wij een lekkere warme maaltijd. Die maaltijden zijn een goede gelegenheid om andere mensen te ontmoeten en je verhaal te kunnen vertellen. Het is hoe dan ook altijd erg gezellig.

Er wordt alleen een kleine bijdrage gevraagd in de kosten. Aanmelden is wel verplicht via 06-20966950.

Activiteiten

Elke vrijdagochtend worden er van 10.00-11.30u leuke activiteiten voor onze bezoekers georganiseerd. Dit kan variëren van een gezellige spelletjesochtend tot samen knutselen. Kijk op onze homepage voor de agenda.

Huren van ruimte

De Oude Synagoge leent zich uitstekend als locatie voor een vergadering, workshop, teambuilding of andere bijeenkomst. We hebben verschillende ruimtes beschikbaar met diverse mogelijkheden, afhankelijk van de groepsgrootte. De combinatie met een lunch of warme maaltijd is mogelijk. Neem hiervoor contact op met de beheerders.

De opbrengsten uit de verhuur, komen volledig ten goede aan het inloophuis.

Titel